search
top

Káva a alkohol – jde to dohromady?

Překvapivě ano. Nejde jen o to, že hodně lidí léčí kávou kocovinu – ve skutečnosti nejde ani tak o léčbu, jako spíš o potlačení – káva sama o sobě dehydratuje, stejně jako alkohol, takže není ideální, ale za to stimuluje koncentraci. Kromě tohoto nechvalného spojení alkoholu a kávy ale existuje ještě další, příjemnější. Tedy alkohol v kávě. I když to pro neznalé může být šok, káva s alkoholem není nic nového. Je tu Irská káva, do které se přidává irská whiskey, a jaká je to delikatesa. Mimo to se také do kávy často přidává koňak, zejména vaječný. Jedná se pak především o malé šálky vysoce kvalitní překapávané kávy, která má intenzivní chuť a vůni a alkohol jí přidá a malinko změní aroma.

 

Recepty na přípravu Irské kávy se liší, ale vynikající je nejprve dát na dno šálku trochu třtinového cukru, který se zalije whiskey a následně zalít překapávanou kávou.

Comments are closed.

top