search
top

Po čem hlava nebolí

Chystáte se na oslavu, sešlost, párty, posezení s přáteli, firemní večírek? Nebylo by špatné pro jednou vyjít z celé akce bez otravného bolehlavu. Druhý den je pak člověk v mnoha případech zcela marný a není schopen nic dělat, čímž přijde o celý den svého života, jen kvůli jednomu večeru hodování.

Jak to tedy udělat, aby tentokrát hlava nebolela? Tradiční rada říká nemíchat alkohol. To ale nemusí být nutně pravda. Jistě jste někdy na sobě pozorovali, že jste alkohol kombinovali a přitom vám druhý den špatně nebylo. Jde totiž především o to, co pijete. Obecně se dá říct, že čím víc cukru alkohol obsahuje, tím je pro váš budoucí bolehlav horší. Alkohol s velkým podílem cukru totiž není tak kvalitní. Je to buď záměrné – je přislazován nebo ponechán sladký, aby měl sladkou chuť a chutnal více lidem, nebo prostě není tak dobře přepálený a zůstalo v něm hodně cukru. Nejkvalitnější alkohol, který má minimální obsah cukru je ten, po kterém vám bude druhý den nejméně špatně. Za takové pití si ale také patřičně připlatíte, takže je otázka, jaké jsou vaše priority.

Comments are closed.

top