search
top

Doutníky – kouření trochu jinak

Klasické cigarety nemají nekuřáci rádi. Ani při kouření doutníků by většina nekuřáků neplesala blahem, ale přesto mají doutníky kolem sebe vytvořeno jiné stigma. Z doutníků, zejména těch opravdu kvalitních vyzařuje jistá vyšší úroveň, třída. Kouří se bohatí lidé, lidé s postavením, podnikatelé, lidé vysoce individuální, pro které jsou obyčejné cigarety nepřijatelné. Kouření doutníku je také svým způsobem obřad. Nestačí jen zapálit a vykouřit. Před zapálením doutníku je třeba uříznout špičku a doutník zapálit po celém obvodu rovnoměrně, čehož se docílí postupným otáčením. Při kouření doutníku se popel neoklepává jako je tomu u cigaret, ale sám postupně odpadne. Doutník se také netípá, ale nechává se dohořet v popelníku. Na rozdíl od cigaret se také kouř nevdechuje do plic, ale pouze se poválí v ústech. Je také přesně vymezena ideální doba pro potahování z doutníku tak, aby se nepřehřál, požitek z kouření by si tak kuřák docela zkazil. Je tedy vhodné z doutníku potahovat každý přibližně čtyřicet pět vteřin.

Comments are closed.

top